“Szabmun”-ra mentünk!

Na de mi az a Szabmun?
Szabadsággal egybekötött munka. 

Július végén ilyen "Szabmun"-ra mentünk egy horvát kis falucskába, Lukovoba, ami körülbelül 20 km-re fekszik Senj városától. A tengerparton végigfutó főútról hosszú és keskeny szerpentinen kell leereszkedni egy völgybe, melynek végén található Lukovo.

A fotó a megvennem.hu tulajdona

Itt töltöttünk el néhány napot, miközben csapatépítő tréninget tartottunk a tengerben, vacsoráztunk a helyi "étterem-pubban", esténként pedig Rikikiztünk a teraszon...

Azonban nem csak pihenni jöttünk ide, ugyanis fogytán a lyukas kavics készletünk (melyeket felfűzve nyakláncokat készítünk), amit sürgősen pótolnunk kellett. Ezeket pedig csak tengerparton lehet ám találni. 

A fotó a megvennem.hu tulajdona

A lyukas kavicsok mellett igen értékesek számunkra a lapos fehér kavicsok, melyeket vagy megfestünk vagy tündérkerti kiegészítőként használunk. Szintén tengerparton lehet találni a seaglasst, ami tulajdonképpen tengeri szemét: elhajított és összetört üvegdarab, melyet a tenger legömbölyít és megcsiszol. Sokat gyűjtve belőlük mécsestartót tudunk készíteni, ami hangulatos dekoráció a házba:

Így hát fontos munkánk is volt a pihenés mellett: kis vödrökkel jártunk-keltünk a tengerparton és kincseket gyűjtögettünk. Amit természetesen roppantul élveztünk!

Persze azért időnként bementünk a tengerbe lehűteni magunkat....... 

A fotó a megvennem.hu tulajdona