Schultüte – hogyan készül?

Iskolatölcsér Scultüte készítése
Schultüte oroszlánnal

A Schultüte (iskolatölcsér) eredete Németországban az 1810-es évekre tehető. A legelső kúp alakú cukorkatartók Szászországban és Türingiában jelentek meg, de hamarosan elterjedt egész Németországban és Ausztriában is. Sőt manapság már Magyarországon a német nemzetiségi óvodákban ballagáskor ilyen ajándéktölcsért kapnak a kisgyerekek.

Az eredeti cél az volt, hogy a benne található édességek segítsék a kisgyereket a fejlődésben. Hogy tényleg növekednek-e a német gyerekek a Schultüte tartalmától, nem tudom, de hogy nagyobb kedvvel készülnek az iskola első napjára, az biztos.

A mai iskolatölcsérek a finom cukorkák mellett apró tanszereket és játékokat is tartalmaznak. Manapság már készen is lehet ilyen tölcséreket kapni, de szerintem mégiscsak az az igazi, ha életünk első Schultüte-jét anya készíti el.

Schultüte iskolatölcsér készítése saját kezűleg
Schultüte iskolatölcsér készítése saját kezűleg

Az alábbi oldalon egy nagyon egyszerű ajándéktölcsér elkészítéséhez kaphatunk ötletet: http://www.ukgermanconnection.org/kids-make-schultuete

 

 

Ha mégsem kaptál kedvet a Scultüte készítéséhez, írd meg, milyet szeretnél, és Mi elkészítjük a teljesen egyedi, saját tervezésű Schultütédet. Vagy itt válogathatsz...

Személyre szabott SchultüteExtra nagy XL Schultüte iskolakezdésreLila pillangós Schultüte iskolakezdésre