Régi dolgok új helyen

Legújabb kedvenceim a szélcsengők. Szélcsengők nagy választéka vár bennünket az üzletekben, de saját magunk is készíthetünk szélcsengőt.

A szélcsengő a mondák szerint segít a jó energiákat gerjeszteni vagy akár felélénkíteni. A szélcsengő a Feng Shui egyik alapdarabja.

Milyen szélcsengőt válasszunk?

Amikor szélcsengőt választunk, azt vegyük meg, aminek a hangja kellemes a számunkra.

Pld. ha, szeretnénk, hogy megvalósuljon munkánk gyümölcse vagy sikeresebbek legyünk a munkahelyünkön, tegyünk egy szélcsengőt északra, a karrier területére. Vagy ha valamelyik életterületünk alulműködik, stagnál ott a chi, helyezzünk el itt egy, vagy akár több, szélcsengőt is.

A szélcsengő, úgy legyen felfüggesztve, hogy a fejünket ne érje, és senkinek, semminek, a mozgását ne akadályozza.

Ma a kínálat, szélcsengők tekintetében, igen sokrétű. Fából, fémből, porcelánból, üvegből, bambuszból, és kalligráfiákkal ellátott szélcsengők is kaphatóak. Az üreges vagy tömör szélcsengőknek is más a hangja. Ezen kívül, a színe is meghatározó lehet, hogy melyik területre való. (forrás: http://www.asiainfo.hu)

Szélcsengő készítése teás kannából és csengőkből
Szélcsengő készítése teás kannából és csengőkből

Régi, szép tárgyainknak adhatunk így új feladatot. Ezen az oldalon egy régi teáskannából és sok kis csengőből készült csodálatos kerti szélcsengő készítését követhetjük nyomon.

Szélcsengő készítése régi evőeszközökből
Szélcsengő készítése régi evőeszközökből

 

Ha nincs ilyen szép teáskannánk, régi evőeszközökből is készülhet a szélcsengő. A szél játékára összeütődő kanalak szép hangot adnak.Teljes leírás itt olvasható...

Weboldalunkon több saját készítésű, angol régiségekből álló szélcsengő között válogathat:

Régi bronz teáskanna szélcsengő
Régi bronz teáskanna szélcsengő
Pici teáskanna szélcsengő
Pici teáskanna szélcsengő
Antik angol teáskanna
Antik angol teáskanna

További szép szélcsengők itt találhatóak...