Perzselő nyári kánikulában nincs is jobb, mint egy jeges ital!
Számtalan ötletes jégkockakészítő kapható, de egy átlagos jégkockatartóval is parádés italok készíthetőek, és nemcsak ízükkel, de már dekoratív látványukkal is felfrissítenek.

Ezek a színes gyümölcsös jégkockák leturmixolt gyümölcsből és némi limonádéból készülnek. A forró napokon csak dobd bele egy pohár vízbe, és máris kész a hűsítő, színes ital!

Csokoládés jégkockák a tejben
Hozzávalók:
-200ml milk
- 50ml water
- 1 tablespoon unsweetened cocoa powder
- 1 teaspoon sugar
- 1 tablespoon instant coffee (optional)
- 70g dark chocolate (66%)
A csokoládét vágjuk apróra és tegyük egy hőálló tálba! Öntsünk a tejet és a vizet egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, kakaót és instant kávét! Óvatosan keverjük csomómentesre! Közepes lángon forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről!
Öntsük a keverékbe a csokoládét, hagyjuk olvadni 5 percig, majd óvatosan keverjük össze egy fakanállal, hogy a krém sima és krémes legyen!
Öntsük a jégkockatartóba és fagyasszuk le!
További ötleteket itt találhatsz...