Fessünk kavicsot

kavicsfestésKavicsot gyűjteni mindenki szeret. Folyóparton, tengerparton, séta közben, nyaraláskor.
Az így beszerzett köveket csinosan elrendezhetjük asztalunkon, cserépben a növény köré.  Akár egy tálat is megtölthetünk  kavicsokkal, vonzzák a tekintetet, és elajándékozhatunk belőlük egyet-egyet a vendégeinknek. Jól mutatnak az ablakpárkányon – vagy bárhol másutt a lakásban. Kisebb rendezvényekre, összejövetelekre ültetőkártya helyett névre szóló kavicsokat készíthetünk – mindenki magával viheti, kedves emlék marad. Vagy akár festhetünk rá és ha elkészült akár - egy mágnessel a hátán - hűtőmágnesként is használható.

További ötleteket a festett kavicsok felhasználására itt olvashatsz...
Hogyan kell kavicsot festeni?
Szinte bármilyen festék megteszi, ami nem lemosható. Készíthetjük a mintát akrilfestékkel, temperával, rajzolhatunk rá alkoholos filccel, díszíthetjük dekupázs technikával.

kavicsfestésElső lépésként tisztítsuk meg a kavicsot.

kövek alapozó festése
A száradás után több módon nekiláthatunk a díszítésüknek. Lefesthetjük egy általunk választott színnel, mely alapozásként is szolgálhat.

Ezután ceruzával rajzoljuk rá a mintákat. Ha semmi ötletünk sincs, érdemes körülnézni az Interneten, rengeteg festett kő található. (például itt is: https://uk.pinterest.com/sajtkukac/stones/ )

Majd fessük ki a motívumokat!

Kőfestés egyszerűen

Mivel fessünk? Lehet akrilfestékkel, alkoholos filctollal, körömlakkal de még a porcelán- és az üvegfesték is megfelelő lehet.

Ha elkészültünk, a kontúrokat kirajzolhatjuk lakk filccel.

Ha megszáradt, lelakozzuk akril lakkal, de akár színtelen körömlakk is használható vagy akár a csillámos lakkot is ki lehet próbálni.

Ha nem alapozzuk színes festékkel, egyből kezdhetjük a rajzolást. Alkoholos filccel kirajzoljuk, majd beszínezzük a mintát.

Kavics névvel szívvel

 

A képen látható fehér márvány kövön remekül látszik a minta, és a vékony lakk filccel nem nehéz szép mintát rajzolni rá. Ilyen követ nehéz a természetben találni, ha szeretnél vásárolni, itt beszerezheted...

Jó szórakozást kívánunk!

Mentés

Mentés

Mentés