Pirográf tárgyak

Egyszer volt hol nem volt…

Rusztikus virágláda készítése fábólAnyuval elmentünk a Csigó-malomba Gyulakeszibe, ahol mindenféle antik-és kevésbé antik- dolgokat árulnak. Mi szeretjük, mert hangulatos, mindig el lehet bóklászni pár órát. Van ott kerti asztaltól kezdve az ágyon-kanapén át az apró csecsebecsékig minden.

No itt láttam meg néhány kerti fa virágládát, ami nagyon megtetszett, ezért megérdeklődtem az árát. Darabja 5000 forint volt, amit én nem tartottam drágának és már készítettem is elő a pénztárcám…..

És végül is a pénztárca visszakerült a táskába, és Csenge weboldaláról elolvashatod, hogyan készíts 5000 Ft helyett 600 forintból antik fa virágládát. Itt elolvashatod a részletes leírást...

pirográfia égess a fábaA pirográfia (vagy faégetés) olyan művészeti ág, amikor fára vagy más anyagra égetéssel viszik fel a mintát, ábrát.

A pirográfia azt jelenti, tűzírás, és általában olyan hagyományos anyagokra égetnek, mint a fa vagy a(z állati) bőr. Égetni lehet égetőtűkkel (amik hasonlóak a forrasztópákához), vagy akár lencsével összegyűjtött napfénnyel is. (Wikipédia) ...tovább

Repesztett óra készítése vágódeszkából
Repesztett óra készítése vágódeszkából

Közeleg az anyák napja. Jó ajándékötlet lehet ez a saját készítésű, vágódeszkából készült konyhai falióra. Ha kis kampókat is barkácsolunk az aljára, mindenféle hasznosságot akaszthatunk rá.

A nagyon pontos leírást magyar nyelven itt találhatod...

Ha mégsem szeretnél bajlódni az elkészítéssel, nézd meg személyre szabott óráinkat, még a nagy napig biztosan elkészül...

 

Sőt, kérésre a mintákat elkészítjük vágódeszkára is!

Családom, egyedi falióra
Családom, egyedi falióra
Ház óra
Meseház faliórán
Kis óra birkákkal
Négy bárány egy órán

 

Ma reggel a következő megrendelést kaptam.

"A falióra Ábel fiamnak készülne. Imád favonatokkal játszani, szereti a markolókat, autókat és a foltos beagle kutyánkat is. Van egy hosszú,szőke hajú 8 éves nővére. Én bordó szemüveges, vékony szőke félhosszú hajú vagyok, apa rövid világosbarna, kicsit pocakos, nem túl magas. A szülők nem fontosak rá, de Dorka és a kutyus jó lenne, és persze a járművek. Ábel 4 éves egyébként. Nagyon köszönöm a munkát"

Mivel a születésnap közeleg, gyorsan neki is láttam. Most megnézhetitek, hogyan készül a személyre szabott falióra.

A leírás alapján elkészítjük az óra vázlatát. Ilyen egy vázlat: Nyilak, a szélén vonalrajzok, pipák, próbálgatások... A vázlatok nem mindig túl szépek.

Aztán az óralapra is rárajzoljuk a mintát.

Személyre szabott óra készítése Az óralapra rárajzoljuk a mintát

Kiégetjük a mintát.

Kiégetjük a mintát.
Kiégetjük a mintát.

 

 

 

 

 

 

 

Aztán jön a festés...

Pirográf óra festése
Festés
Személyre szabott óra
Személyre szabott óra