gravírozás egyedi

Egyszer volt hol nem volt…

Rusztikus virágláda készítése fábólAnyuval elmentünk a Csigó-malomba Gyulakeszibe, ahol mindenféle antik-és kevésbé antik- dolgokat árulnak. Mi szeretjük, mert hangulatos, mindig el lehet bóklászni pár órát. Van ott kerti asztaltól kezdve az ágyon-kanapén át az apró csecsebecsékig minden.

No itt láttam meg néhány kerti fa virágládát, ami nagyon megtetszett, ezért megérdeklődtem az árát. Darabja 5000 forint volt, amit én nem tartottam drágának és már készítettem is elő a pénztárcám…..

És végül is a pénztárca visszakerült a táskába, és Csenge weboldaláról elolvashatod, hogyan készíts 5000 Ft helyett 600 forintból antik fa virágládát. Itt elolvashatod a részletes leírást...

Pirográf szívek készítése
Pirográf szívek készítése

Neked is tetszenek ezek az apró, fából készült szívecskék? Véss apró üzeneteket és díszítsd kedved szerint. Ragassz mágnest a hátára, és használhatod hűtőmágnesként, Vagy fúrj apró lyukat, és medálként is jól mutat majd.

Szív alakúra magad is vághatod a fát, de vásárolhatsz is készen ilyen apró szíveket. Szükséged lesz még egy piropákára, és festékre, ha színes szíveket szeretnél.

Részletes leírást itt olvashatsz...

 

egyedi vágódeszka égetése
egyedi vágódeszka égetése

Sokszor problémát jelent, vajon mit adhatnánk a nagyinak ajándékba, hisz mindene megvan.

No, ilyen egyedi vágódeszkája biztos, hogy nincsen. Rágravírozhatunk valami szép mintát, de neveket vagy akár valami teljesen egyedi rajzot is beleégethetünk.

 

A piropákát úgy kell használni, mint egy ceruzát. A szép minta égetéséhez kell némi gyakorlat, de a nagyinak úgyis az lesz a legszebb, amit mi magunk csinálunk.

Részletes leírást és képeket itt találhatsz...

Ha van egy jó ötleted, mi szívesen elkészítjük Neked:

Égetéssel gravírozott egyedi fakanál és vágódeszka Anyák napjára
Anyák napi ajándékötlet
Égetéssel gravírozott, személyre szóló fakanál
Személyre szóló fakanál
Névre szóló fakanál esküvői köszönetajándék
Fakanál egyedi névvel és szöveggel
Gravírozott egyedi vágódeszka
Vágódeszka egyedi motívummal
Vágódeszka és fakanál egyedi mintával
Vágódeszka és fakanál egyedi mintával
Fakanál saját mintával
Fakanál saját mintával

Foszforeszkáló fürdőszoba tükör egyedi megoldás
Egy igazán egyedi, foszforeszkáló fürdőszoba tükör

Érdekes ötlet a fürdőszoba tükröt foszforeszkáló festékkel díszíteni. Első teendőnk az előre megrajzolt mintát a tükörbe gravírozni, majd jöhet a festés! Jó hírünk az, hogy a tükör hátoldalát kell a minta alatt bekenni, így nem kell óvatosan bánni az ecsettel.

Nagyon érdekes megoldás, szívesen kipróbálnám. Ha Te is így vagy vele, nézd meg a részletes útmutatást ezen az oldalon...

Gravírozott biléta a házikedvenc nyakábaA közösségi oldalak tele vannak elveszett házikedvencek képeivel. Nagyon praktikus lenne, ha minden kutya, macska nyakában egy névvel, telefonszámmal ellátott kis táblácska lógna. Szerepelhetne egyik oldalán a kutya neve, a másik oldalán pedig a telefonszám. Talán így hamarabb hazakerülhetnének a gazdihoz.

Ezt a kis táblácskát könnyen elkészíthetjük. Csak egy fém lapocska, egy kézi gravírozó kell hozzá. Segítő leírást és képeket itt találhattok...