Festés

Fess rusztikus stílusban!Régen a parasztházak falának és a fa burkolatainak a festésére is meszet használtak, ami a világosság és tisztaság mellett egyúttal a fertőtlenítést is jelentette. Napjainkban divatos lett a skandináv, vagy a rusztikus hangulat, aminek a festéssel történő megvalósítását az alábbiakban bemutatott háromféle technikával lehet elérni. Mindhárom technika természetesen más-más felületet képez.

Míg a skandináv hangulatú fafelület kialakításához simára csiszolt fenyőfa a legalkalmasabb, addig a rusztikus hangulat újrahasznosított faanyagból valósítható meg, amihez felhasználhatók régi kerítéslécek, de alkalmasak a korosabb raklapokból nyert deszkák is.

Tovább a teljes cikkhez...

Egyszer volt hol nem volt…

Rusztikus virágláda készítése fábólAnyuval elmentünk a Csigó-malomba Gyulakeszibe, ahol mindenféle antik-és kevésbé antik- dolgokat árulnak. Mi szeretjük, mert hangulatos, mindig el lehet bóklászni pár órát. Van ott kerti asztaltól kezdve az ágyon-kanapén át az apró csecsebecsékig minden.

No itt láttam meg néhány kerti fa virágládát, ami nagyon megtetszett, ezért megérdeklődtem az árát. Darabja 5000 forint volt, amit én nem tartottam drágának és már készítettem is elő a pénztárcám…..

És végül is a pénztárca visszakerült a táskába, és Csenge weboldaláról elolvashatod, hogyan készíts 5000 Ft helyett 600 forintból antik fa virágládát. Itt elolvashatod a részletes leírást...

Cipő díszítése textil filccelFogadjunk, hogy tíz emberből nyolc szeretne igazán egyedi, személyre szabott csukát, amire mindenki rácsodálkozik, és főként, amit mindenki irigyel Tőle. Semmi extra nem kell hozzá, csupán egy vászoncipő, B-s ceruza -(fekete cipő esetén kréta, vagy fehér színes ceruza), tetszőleges színű alkoholos filc (ek), és esetemben ezüstszínű gyöngy toll -(minden hobbiboltban, rengeteg színben kapható, ára 800-1000 Ft között mozog. Használata nagyon egyszerű, tetszőleges nagyságú „gyöngyöt” nyomhatunk vele papírra, fára, üvegre, bőrre, textilre. Száradási ideje 24 óra, 30°C-on moshatjuk dörzsölés nélkül).

Tovább olvasom...

Mentés

heti rendező táblafestékFőleg olyan nőnek, aki az év utolsó napjaiban már komolyan kétségbeesett, hogy az értelmi képessége…hát hogy is mondja, szóval hagy kívánni valót maga után.
Akik tetőtéri lakásban laknak, azok nagyon jól tudják, hogy egy ilyen  lakás mindennel rendelkezik, csak megfelelő számú használható falfelülettel nem.

Így maradt az ajtó…

Tovább a leíráshoz...

kavicsfestésKavicsot gyűjteni mindenki szeret. Folyóparton, tengerparton, séta közben, nyaraláskor.
Az így beszerzett köveket csinosan elrendezhetjük asztalunkon, cserépben a növény köré.  Akár egy tálat is megtölthetünk  kavicsokkal, vonzzák a tekintetet, és elajándékozhatunk belőlük egyet-egyet a vendégeinknek. Jól mutatnak az ablakpárkányon – vagy bárhol másutt a lakásban. Kisebb rendezvényekre, összejövetelekre ültetőkártya helyett névre szóló kavicsokat készíthetünk – mindenki magával viheti, kedves emlék marad. Vagy akár festhetünk rá és ha elkészült akár - egy mágnessel a hátán - hűtőmágnesként is használható. ...tovább

Egyedi bögre készítés táblafestékkel
Egyedi bögre készítés táblafestékkel

Pillanatok alatt elkészül ez az egyedi bögre! Egyszerű fehér bögrét szinte fillérekért lehet bárhol kapni. Egyedivé teheted egy kis táblafesték felhasználásával. Ha megszáradt a festék, írhatsz rá kedves vagy vicces szöveget, vagy rajzolhatsz rá alkalomhoz illő figurákat kréta segítségével.

...tovább