Egyedi madárodú készítése

különleges egyedi madárodúA Pinteresten és külföldi oldalakon rengeteg szebbnél szebb madárodút találhatunk. De ha itthon szeretnék vásárolni egy igazán egyedi, nemcsak 4 deszkából összetákolt odút, rá kellett jönnöm, hogy a választék nem túl nagy.

Tudom én, hogy a madarakat cseppet sem érdekli, mennyire szép a madárodú, kerítés körbeveszi-e a kis házat, virág díszlik-e az ablakában, és kis söprű van-e, hogy a kis lakók reggelente elsöpörhessék a lehulló faleveleket. Sőt a madarak még söpörni sem tudnak :)

De azért mondjuk meg, mégiscsak szebb egy díszes odú a kertben! És a madarak nem bánják, mindegy nekik, csak biztonságban kelthessék ki a tojásaikat.

A képen látható madárodú egy puccosabb, neten is megvásárolható kész madárodúból készült. Lássuk, hogyan lehet felturbózni.

Kezdjük az elején.

  1. Rendeltem az egyik webáruházból egy csinosabb madárodút.Madárodú készítése díszítése2. A virágláda elkészítéséhez a következő anyagokra volt szükség:
  • 4 db műanyag virág
  • 1 db lepke mintájú fagomb
  • 1 öntapadós fából készült katica
  • drót
  • szárított moha
  • gyurma
Kék mini virág tündérkert dekoráció
Műanyag virágok a madárodú készítéséhez

A virágláda aljára gyurmát tettem, a műanyag virágokat és a lepkét egyenként drótra fűztem és belenyomtam a gyurmába. A tetejére mohát tettem.

mini katicák miniatür
Katicák a madárodú balkonládájára

A láda szélére piros katicabogarat ragasztottam.

3.  Kerítés készítéséhez kész kerítéselemeket használtam.

Tündérkert fehér kerítés
Kész, megvásárolható kerítéselem

A kerítéselemeket ragasztópisztollyal rögzítettem a madárodú talpához.

Madárodú készítése virágláda készítése

4. A kék ajtót kicsit feltuningoltam két feketére festett ajtópánttal és egy kilinccsel. Az ajtó elé még egy zsákvászonból kivágott apró lábtörlő is került. A madarak ugyan nem fogják használni ezt az ajtót, de azért mégiscsak jobban néz ki így:

Madárodú ajtó készítése

5. A ház jobb oldalán azonban még nincs semmi a fehér falakon kívül. Szükségem volt néhány fadarabra a farakás, az asztal és a székek elkészítéséhez.

A ház jobb sarkára apró virágcserépbe ugyanolyan műanyag virágokat ültettem, mint a balkonládába. A módszer ugyanaz, gyurma, drót, moha. Mint egy igazi kertben a virágok közé leszúrható kerti díszt tettem (egy drótra felfűztem egy  sötétben világító gömböt).

Virágcserép virágokkal tündérkertbe

6. Még mindig volt egy kis hiányérzetem, hát készítettem hurkapálcából és zsákvászonból kihúzott szálakból egy apró seprűt. Az ajtónak támasztottam.

Virágcserép virágokkal tündérkertbe

7. A virágláda mellé még egy száraz ág is került, valamit fel kellene rá akasztani. De mit?

Egyedi madárodú készítése

Találtam egy kis kosarat, pont jól illik a házhoz.

különleges egyedi madárodú

Hát ez jól sikerült. Elégedetten dőltem hátra.

madárodú készítése

Aztán feltettem a webáruházba, hátha másnak is tetszik, itt megvásárolható...

Jöhet a következő! Jelenleg így néz ki az átalakításra váró madárodú:

madárodú készítése

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés