Pirográf tárgyak

pirográfia égess a fábaA pirográfia (vagy faégetés) olyan művészeti ág, amikor fára vagy más anyagra égetéssel viszik fel a mintát, ábrát.

A pirográfia azt jelenti, tűzírás, és általában olyan hagyományos anyagokra égetnek, mint a fa vagy a(z állati) bőr. Égetni lehet égetőtűkkel (amik hasonlóak a forrasztópákához), vagy akár lencsével összegyűjtött napfénnyel is. (Wikipédia) ...tovább

Repesztett óra készítése vágódeszkából
Repesztett óra készítése vágódeszkából

Közeleg az anyák napja. Jó ajándékötlet lehet ez a saját készítésű, vágódeszkából készült konyhai falióra. Ha kis kampókat is barkácsolunk az aljára, mindenféle hasznosságot akaszthatunk rá.

A nagyon pontos leírást magyar nyelven itt találhatod...

Ha mégsem szeretnél bajlódni az elkészítéssel, nézd meg személyre szabott óráinkat, még a nagy napig biztosan elkészül...

 

Sőt, kérésre a mintákat elkészítjük vágódeszkára is!

Családom, egyedi falióra
Családom, egyedi falióra
Ház óra
Meseház faliórán
Kis óra birkákkal
Négy bárány egy órán

 

Ma reggel a következő megrendelést kaptam.

"A falióra Ábel fiamnak készülne. Imád favonatokkal játszani, szereti a markolókat, autókat és a foltos beagle kutyánkat is. Van egy hosszú,szőke hajú 8 éves nővére. Én bordó szemüveges, vékony szőke félhosszú hajú vagyok, apa rövid világosbarna, kicsit pocakos, nem túl magas. A szülők nem fontosak rá, de Dorka és a kutyus jó lenne, és persze a járművek. Ábel 4 éves egyébként. Nagyon köszönöm a munkát"

Mivel a születésnap közeleg, gyorsan neki is láttam. Most megnézhetitek, hogyan készül a személyre szabott falióra.

A leírás alapján elkészítjük az óra vázlatát. Ilyen egy vázlat: Nyilak, a szélén vonalrajzok, pipák, próbálgatások... A vázlatok nem mindig túl szépek.

Aztán az óralapra is rárajzoljuk a mintát.

Személyre szabott óra készítése Az óralapra rárajzoljuk a mintát

Kiégetjük a mintát.

Kiégetjük a mintát.
Kiégetjük a mintát.

 

 

 

 

 

 

 

Aztán jön a festés...

Pirográf óra festése
Festés
Személyre szabott óra
Személyre szabott óra