Kert

Betonból készült dekorációkA hobbibeton, mint kreatív alapanyag, nem új keletű, néhány éve robbant be a szaküzletek polcaira. Meglehetősen egyszerű vele dolgozni (tulajdonképpen csak vízzel kell elkeverni, a sablon kiválasztására és előkészítésére kell csak némi időt szánni), nekem pedig kifejezetten tetszik az az egyszerű, letisztult megjelenés és ipari jelleg, amit a lakberendezésben képvisel.

Tovább a teljes cikkhez...

Még több betonos ötletet itt kaphatsz...

Különleges beton járólapokat is készíthetsz a kertedbe. Hogyan kell, itt megnézheted...

Mentés

Mentés

Mentés

Tündércserép készítéseSzeretnél saját készítésű tündérház cserepet? Most megtudhatod, hogyan készíts egyszerű virágcserépből és néhány kőből olyan tündérlakot, amilyen a környéken senkinek sincsen.

A Pinteresten ezrével találhatsz ötleteket, hogyan készíthetsz tündérházat a kertedbe. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen nézegetik az apró kis lények lakóhelyét.

És hátha még egy tündér is beköltözik.

A részletes leírás ugyan angol nyelvű, de rengeteg képet találunk az oldalon, így nyelvtudás nélkül is remekül eligazodhatunk a leírásban.

Tovább a tündércserép leírásához...

Mentés

Zen kert készítése
Zen kert készítése

A mini zen kert, nagyon hasonló az irodai stresszoldó játékokhoz, fő célja, hogy a használója a kerttel való foglalkozás közben kiürítse az elméjét, és elmerüljön egy olyan foglalatosságban, aminek praktikus, hagyományos haszna, ezáltal megfogható, materiális célja sincs, nem lehet benne győzni, vagy a megoldást kitalálni, csupán a segítségével elszakadni a napi gondoktól, problémáktól, meg mindentől, ami az ember fejében motoszkál. ...tovább

Nagy ötlet kis erkélyre
Nagy ötlet kis erkélyre

Nyakunkon a nyár, és jólesik egy kis friss levegő. Főleg városlakóknak lehet fontos, hogy egy kávéra vagy délutáni szunyókálásra kiülhessenek az erkélyre. A városban sok elhanyagolt erkélyt látni, vannak, akik ócska bútorok tárolására használják ezt a csöppnyi szabad területet.

Ha szeretnél egy kis nyugodt szigetet a város zajában, egy-két jó ötlettel igazi paradicsomot varázsolhatsz piciny erkélyedből.

Inspiráló képeket itt találhatsz...

Napelemes lámpa fillérekből
Napelemes lámpa fillérekből

Nagyon szeretem a napelemes kerti lámpácskákat. Ha teljesen egyedi lámpát szeretnél, érdemes megnézned ezt az ötletet. Kell hozzá egy szép üvegpohár, üvegkavics és egy teljesen egyszerű napelemes lámpa.

És a legjobb benne, hogy ha megunod, minden eleme újrahasznosítható.

Képeket és leírást itt találsz...

Díszkő készítése törött porcelánból
Díszkő készítése törött porcelánból

Vannak tárgyak, melyekhez emlékek fűznek. De mit tegyünk, ha eltörött a nagyi kedvenc tányérja és fáj a szívünk kidobni?

Ne szomorkodj! Ezen az oldalon leírást találhatsz, hogyan lehet törött porcelándarabokból díszkövet készíteni.

Először törd össze az edényt még kisebb darabokra! Majd a hobbibetont a csomagolásán leírtak szerinti arányban keverjük be, majd simítsuk el egy tálcán.

A porcelándarabok belehelyezését a nagyobb darabokkal kezdjük! Előfordulhat, hogy  a kisebb cserepek a vízzel együtt feljönnek a felszínre, ilyenkor papírtörlővel itassuk fel a felesleges vizet!

És láss csodát! A nagyi porcelánja új életre kelt!